دانلود تحقیق درمورد حقوق کودکان
با دانلود تحقیق در مورد حقوق کودکان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق حقوق کودکان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق حقوق کودکان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد حقوق کودکان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:7 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه:
کودکان از جمله آسیبپذیرترین گروههای اجتماعی هستند. رعایت حقوق کودکان بر پایهی موازی حقوق بشری مسئولیتی است بس خطیر که بر عهدهی دولتها و نهادهای قانونگذاری و اجرایی کشورها نهاده شده است. کنوانسیون حقوق کودک توسط نمایندهی دولت جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 5 سپتامبر 1991 امضا شده و مفاد آن در ماه مارچ 1994 توسط مجلس شورای اسلامی به صورت «مشروط» به تصویب رسیده است. الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون، مشروط به آن شده است که در صورت تعارض مفاد آن در هر مورد و هر زمان با قوانین داخلی و موازین اسلامی، دولت جمهوری اسلامی قوانین داخلی خود را به اجرا گذارد. پذیرش مشروط این کنوانسیون توسط ایران موجبات نقض پیاپی حقوق کودکان و توجیه کاستیهای قانونی موجود برای حمایت از حقوق کودکان را فراهم آورده است.
در این مبحث، به چند نمونهی بارز از موارد نقض حقوق کودکان در قوانین مدون ایران پرداخته میشود. لازم به یادآوری است که این موارد تنها «مشتی از خروار» و نمونههایی است از نقض حقوق کودکان که با اجرای قوانین داخلی به کودکان ایرانی تحمیل میشود و با معیارهای بینالمللی حاکم بر حقوق کودکان تطابق ندارد. مسلم است که دایرهی نقض حقوق کودکان در ایران بسیار وسیعتر از موارد صرفا حقوقی است و حقوق کودکان ایرانی در ابعاد گوناگون اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مورد تضیع واقع میشود. کمبودهای قانونی موجود برای حمایت از حقوق کودکان و خشونتهای قانونی، موجب افزایش نقض حقوق کودکان از جنبههای گوناگون میشود. بر این مبنا، پرداختن به ضعفهای قانونی در مورد حقوق کودکان از ضروریات است.
سن بلوغ:
مسالهی سن بلوغ را شاید بتوان مهمترین مقولهی حقوق کودکان از دیدگاه قانون نامید. سن بلوغ، زمانی است که از آن پس کودک دوران کودکی و به اصطلاح بیمسئولیتی را پشت سر گذارده و با ورود به دنیای بزرگسالان در برابر قانون مسئول شناخته میشود. به موجب مفاد تبصرهی ذیل ماده 1210 قانون مدنی اصلاحی 1361 "سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام قمری و در دختر نه سال تمام قمری است." حال آنکه مفاد ماده 1 کنوانسیون حقوق کودک مقرر میدارد: "از نظر کنوانسیون منظور از کودک افراد انسانی زیر 18 سال است مگر اینکه طبق قانون قابل اجرا در مورد کودک، سن بلوغ کمتر تشخیص داده شود." همانطور که مشاهده میشود، مفاد مادهی یکم کنوانسیون با تبصرهی ذیل مادهی 1210 قانون مدنی در مورد سن بلوغ کودکان، بهخصوص پیرامون سن بلوغ دختران، در تعارض آشکار است. اندیشمندان، اهمیت مسالهی سن بلوغ در زندگی کودکان را غیرقابل انکار میدانند. بنابراین، دقت در تعیین صحیح این مقطع سنی از مسئولیتهای خطیری است که بر دوش قانونگذاران نهاده شده است. کمدقتی در این مهم، آثار و تبعات زیانبار و غیرقابل جبرانی بر زندگی فرد به جای میگذارد. کودکان ایرانی، بهخصوص دختران، از این بیتوجهی قانونی بسیار رنج میبرند. در زیر برخی از این آثار و تبعات زیانبار را مرور میکنیم: