دانلود تحقیق درمورد روش تهيه و استفاده از محيط كشت
با دانلود تحقیق در مورد روش تهيه و استفاده از محيط كشت در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق روش تهيه و استفاده از محيط كشت را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق روش تهيه و استفاده از محيط كشت ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد روش تهيه و استفاده از محيط كشت
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:12 صفحه
قسمتی از فایل:
هنگام تهيه و استفاده از محيط كشت بايد به نكات زير توجه شود :
1- تمام محيط هاي كشت بايد واجد مواد غذايي لازم براي ميكرو گانيسم باشند .
2- رطوبت موجود در محيط هاي كشت در حد مفيد و لازم براي ميكرو گانيسم باشد .
3- PH محيط بايد در حد معين باشد براي باكتريوژي PH=7.5 و براي كپكها PH=5.4 است .
4- مواد شيميايي كه به عنوان غذا براي ميكرو گانيسم در نظر گرفته مي شود .
5- چون بعضي از تركيبات موجود در تركيبات موجود محيط كشت اثر نامطلوب بر روي يكديگر دارند ، بهتر است اين مواد جداگانه تهيه گردند به عنوان ، هيد راتهاي كربن را جداگانه تهيه و در حين آزمايش با ساير مواد تشكيل دهنده محيط كشت مخلوط نمود .
6- اگر از محيط جامد (حاوي آگاز ) استفاده مي كنيد بهتر است از ذوب مجدد محيط كشت خودداري شود چرا كه در مواردي از بين رفتن فاكتور هاي رشد مي گردد .
7- تمام محيط هاي كشت بايد نامگذاري شده ، تاريخ تهيه ، نوع ميكروارگانيسم كشت داده شده ، نام شخص آزمايش كننده بر روي محيط كشت نوشته شود .
انواع محيط كشت : بر3نوع است :
1/liguid or Broth Media
2/Semi Solid Media
3/Solid Media
محيط هاي كشت مايع و نيمه جامد در لوله تهيه مي شود ، محيط كشت جامد يا در لوله به صورت مورب يا در پليت مورد استفاده قرار مي گيرد . كه از نظر مواد غذايي تشكيل دهندة محيط كشت گروههاي مختلف محيط كشت موجود مي باشد .
طرز تهية محيط هاي كشت :
بايد توجه داشت كه هنگام تهيه محيط كشت بايد به دستوري كه از طرف كارخانة سازندة محيط كشت داده مي شود دقت شود در مراحل توزين دقيق ، حل كردن ، استريل نمودن و تقسيم انجام مي گردد . براي توزين كردن بهتر است از ليوانهاي كاغذي يكبار مصرف و يا كاغذ آلومينيومي استفاده نمود ، همچنين براي حلد كردن محيط كشت بايد از آب مقطر گرم و تازه استفاده نمود .
ابتدا آب مقطر مورد نياز در يك استوانة مدرج با دقت اندازه گيري مي كنيم ، نصف آب مقطر را در ارلن مايري كه دو برابر حجم آب گنجايش دارد ريخته ، پودر خشك محيط كشت به تدريج به آب اضافه نموده ، سپس بقية آب مقطر را هم مي افزائيم در حاليكه پودر را با آب مخلوط مي كنيم آب را با چرخاندن ارلن به هم زده .
استريل نمودن محيط كشت :
/1 استريل كردن توسط اتوكلاو : محيط كشت را به مدت 20-15 دقيقه در درجه حرارت /12 و فشار در داخل اتوكلاو قرار مي گيرد .
/2 حرارت دادن نوبه اي يا تند اليزاسيون :ابتدا محيط كشت را تا c 100 به مدت 30 دقيقه حرارت داده ، سپس در دماي c 37 نگهداري نموده ، سه روز متوالي اين كار راانجام داده در پايان اين مدت محيط كشت عاري از ميكرو گانيسم ميگردد.