دانلود تحقیق درمورد آداب عید نوروز
با دانلود تحقیق در مورد آداب عید نوروز در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق آداب عید نوروز را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق آداب عید نوروز ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد آداب عید نوروز
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:5 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
عيد نوروز از زمانهاي قديم يكي از دو عيد بزرگ ايرانيان بوده است، عيد ديگر شانزدهم مهرماه به نام «مهرگان» بوده است. امروزه عيد مهرگان از اهميت چنداني برخوردار نيست. نوروز در روزگار جمشيد چهارمين پادشاه دوره پيشدادي پديد آمد و در پادشاهي او به صورت آئين درآمد. فردوسي در داستان پديد آمدن نوروز نقل ميكندكه؛ وقتي جمشيد از كارهاي كشوري بياسود بر تخت كياني نشست و همه بزرگان لشكري و كشوري بر گرد تخت او فراهم آمدند. جمشيد آن روز را كه نخستين روز از فروردين و آغاز سال بود، نوروز ناميد و جشن گرفت.به جمشيد گوهر افشاندند مر آن روز را روز نو خواندندچنين روز فرخ از آن روزگار بمانده از آن خسروان يادگارنوروز پيام آور نو شدگي سال و آمدن گرما و مرگ زمستان و رويش دوباره طبيعت، و زمان خروج انسان از عالم خمودگي و پيوستن به طبيعت و شروع به حيات اجتماعي دوباره در جامعه است. نوروز، سمبل تحول و تغيير و دگرگوني است. علاوه بر اينكه طبيعت بيجان جاني تازه ميگيرد، ايرانيان نيز با خانه تكاني و پوشيدن لباس نو سعي ميكنند به استقبال اين تحول بروند. بدون شك اين تحول به سمت نيكويي و بهتر شدن است و به همين جهت است كه بزرگداشت اين روز از اهميت خاصي برخوردار است.جشن نوروز همراه با باد بهاری به خانه همه ایرانیان سر میزند. حضرت مولانا به زیباترین نحوی فصل بهار را از قول پیامبر (ص) چنین توصیف میکند:
گفت پیغمبر به اصحاب کبار تن مپوشانید از باد بهار
کآنچه با شاخ درختان می کند با تن زار شما آن می کند!
نوروز اکنون دیگر یک مسئله صرفا ملی و ایرانی نیست و سازمان ملل متحد آن را به عنوان مناسبتی جهانی در میراث فرهنگ بشری و متعلق به کل جامعه انسانیت، ثبت و به رسمیت شمرده است.
در روایات اسلامی نیز نوروز گرامی داشته شده است و با کنکاش در جوامع روایی به احادیث بسیاری در این خصوص برمی خوریم.ابتدا باید گفت پیامبر اکرم (ص) نسبت به ایرانیان نظر خوبی داشته اند. و از آن حضرت نقل است که «لو کان الدین (او العلم) معلقا بالثریا لتناوله رجال من فارس» اگر دین یا به روایتی علم در ستاره ثریا آویزان باشد، هر آینه مردانی از ایرانیان بدان خواهند رسید.