دانلود تحقیق درمورد پديدهي خشكي
با دانلود تحقیق در مورد پديدهي خشكي در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق پديدهي خشكي را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق پديدهي خشكي ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد پديدهي خشكي
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:135 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
پديدهي خشكي :
مفهوم خشكي بايد بدانيم كه خشكي چيست و چه عواملي باعث بروز آن ميشود محيطهاي خشك از نظر شكل زمين ، خاك ، گونههاي گياهي و جانوري ، بيلان آبي و فعاليتهاي انساني بسيار متنوعاند به همين علت نميتوان تعريف دقيقي بيان كرد به طور كلي خشكي پديدهاي است كه در نتيجه كمبود باران حادث ميشود .اگر چه كمبود باران عامل اصلي خشكي است ولي اگر مدتي باران نبارد و شبنم موجود نباشد تا حدودي مانع از خشكي ميشود و ممكن است در منطقهاي باران باشد ولي احساس خشكي كرد كه به آن تبخير و تعرق ميگويند .
1/ تبخير : Evaporation
متصاعد شدن رطوبت زمين و منابع آبي را و همچنين در ايام بارندگي متصاعد شدن رطوبت از سطح گياهان را تبخير ميگويند .
2/ تعرق : Transpiration
به مقدار رطوبتي كه گياهان از زمين ميگيرند و در فضا متصاعد ميكنند تعرق گفته مي شود .
3/ تبخير و تعرق : Evopotransipiration
تبخير و تعرق باعث مي گردد كه بخشي ازميزان كل بارش توسط آن از محيط خارج شود . هر چه ميزان آن بيشتر باشد شدت نسبي خشكي بييشتر است. بنابراين نتيجه ميشود كه خشكي را نبايد صرفاً براساس بارندگي سنجيد بلكه بايد در چهارچوب رابطه ي بارندگي و تبخير و تعرق محاسبه كرد . تبخير و تعرق به دو عامل حرارت و باد بستگي دارد . هر چه حرارت بيشتر شود تبخير و تعرق افزايش مييابد معمولاً در حالت سكون هوا تبخير و تعرق ابري اطراف گياه ايجاد مينمايد كه مانع از تبخير و تعرق بيشتر ميشود روابط متعددي براي سنجيدن خشكي وجود دارد خشكي معمولاً تابعي از دما و بارندگي است كه شاخص خشكي penman شاخص مناسبي براي خشكي اقليمي است . و از رابطهي زير به دست مي آيد .
Ai=Aridity index
بارندگي | = | P | = Ai شاخص خشكي |
تبخير و تعرق | ETP |
اين شاخص با در نظر گرفتن رطوبت هوا ،تشعشع خورشيد و ميزان سرعت باد محاسبه مي شود به وسيلهي اين شاخص مناطق خشك را به سه دسته زير تقسيم ميكنند .
1) خيلي خشك Hyper - Arid
اگر ضريب خشكي كمتر از 05/0 باشد به آن منطقه خيلي خشك اطلاق مي شود . 2/4 درصد كل زمينهاي خشك دنيا را در بر ميگيرد . مناطقي هستند فاقد پوشش گياهي ،ميزان بارش ساليانه .
در اين مناطق كمتر از 100 ميليمتر است ميزان بارش بسيار نامنظم است به طوري كه در دورههاي طولاني بارندگي در حد صفر است و بعضاً درختچههاي پراكنده در آن مشاهده ميشود و گاهاً زندگي شباني در آن مشاهده مي شود .
2) خشك Arid
ضريب خشكي بين 05/0 تا 2/0 است .
6/14 درصد كل زمينهاي خشك دنيا را در بر مي گيرد .
پوشش گياهي طبيعي به طور پراكنده وجود دارد .
كشاورزي با آبياري در آن امكان پذير است .
ميزان بارندگي 250 تا 100 ميليمتر است .
3) نيمه خشك Semi – Arid
ضريب خشكي بين 2/0 تا 5/0 است .
2/12 درصد كل زمينهاي خشك دنيا را در بر ميگيرد .
ميزان بارندگي 250 تا 400 ميليمتر است .
داراي پوشش گياهي درختي ،درختچهاي ، بوتهاي ، علفي است .
كشاورزي در آن امكانپذير است دامپروري و زندگي ساكن شهري در آن ديده ميشود . به طور كلي اراضي دنيا جزء اراضي خشك محسوب ميشود .
اقاليم مناطق خشك :
ويژگيهاي مناطق خشك
گرماي شديد و بارندگي پراكنده و ناكافي است در واقع يك نوع ناهمگوني در آب و هوا به چشم ميخورد . كه در نتيجهي اختلاف درجهي حرارت فصل بارندگي و درجهي خشكي پديد مي آيد . اقاليم مناطق خشك شامل سه دسته
1/ اقليم مديترانهاي Mediterranean
2/ اقليم گرمسيري ( استوايي ) Tropical
3/ اقليم قارهاي continental